MVO

Zo goed als we voor onze klanten zijn, zijn we ook voor onze eigen mensen en de wereld. We erkennen dat er nog dingen beter kunnen, dus we hebben ook mooie plannen voor de toekomst.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wagenpark

Om het verkleinen van onze ecologische voetafdruk te bewerkstelligen hebben wel alle dagelijks gebruikte (vracht)wagens in 2019 vervangen door wagens met een emissienorm Euro 6. Dit wil zeggen dat onze wagens een zeer lage uitstoot aan schadelijke stoffen en fijnstof hebben. Binnen ons investeringsplan is werken wij er naar toe om zelfs binnen deze norm ons wagenpark continu te updaten en de meest vervuilende voertuigen te vervangen door schonere alternatieven.

Zodra de technologie en infrastructuur het toelaat, zijn we met Arendje ook van plan om ons wagenpark stap voor stap te elektrificeren.

Energie

Op dit moment is 100% van de stroom die we gebruiken groen. Daarnaast draait ons pand zonder gas. We werken nu toe naar het plaatsen van zonnepanelen, waarmee we aan ons volledige eigen gebruik kunnen voldoen. Dit gaat in … gebeuren.

Afval

Al het afval dat wij produceren wordt op de juiste manier gescheiden en afgevoerd.

Circulariteit

Wanneer je zoveel producten hebt, gaat er natuurlijk ook weleens iets kapot. Deze producten gooien we niet weg. We werken samen met partijen die bijvoorbeeld van oude stoelen nieuwe barombouwen maken en van een defecte koelkast worden alle bruikbare onderdelen hergebruikt.

Ook afgedankte producten belanden niet op de afvalberg. Eens in de zoveel tijd veilen we deze spullen, waardoor we hier mensen voor een mooi prijsje blij mee maken. Ook komt Kringloop Tilburg twee keer per jaar oude spullen ophalen.

Stimuleren van huren in plaats van kopen

Spullen huren is in de basis natuurlijk duurzamer dan spullen kopen. Daarom stimuleren wij als Arendje evenementorganisatoren en particulieren om te huren. Dit doen we in de gesprekken die wij met (potentiële) klanten voeren, in onze communicatie en op onze website. Zo voorkomen we dat er onnodig spullen worden weggegooid en stimuleren we het hergebruiken van bestaande spullen.

Erkend leerbedrijf

Arendje Verhuur is een erkend leerbedrijf. Wij geven de ruimte aan scholieren, studenten en starters op de arbeidsmarkt.

Sponsoring

Met onze materialen steunen we ook graag mooie goede doelen. Zo zijn we de komende drie jaar trotse sponsor van Swim to Fight Cancer en de Verbeeten Challenge.

Inclusiviteit

Bij Arendje is iedereen welkom. We geven ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met alle verschillende achtergronden. Zolang je graag hard werkt, verwelkomen wij je met open armen.

Gezondheid

Verhuurbedrijven zitten vaak in grote, donkere panden waar de gezelligheid ver te zoeken is. Bij Arendje zijn we van mening dat een prettige werkomgeving bijdraagt aan de gezondheid van onze medewerkers. Daarom is er bij ons voldoende daglicht, een fijne buitenruimte, hebben we een gezellige kantine en kunnen alle medewerkers onbeperkt fruit pakken.

Werk verlichtende maatregelen

Omdat we werken met zware en grote spullen en er veel getild moet worden, implementeren we steeds meer maatregelen die dit werk verlichten. Zo veel mogelijk producten staan op wielen, alle werkbanken hebben een ergonomische hoogte en producten kunnen met pompwagens omhoog getild worden.

Scholingsmogelijkheden personeel

Wij houden ons personeel graag tevreden én willen hen maximaal ondersteunen in hun ontwikkeling. Tegelijkertijd houden we ze graag aan boord. Daarom krijgen ze de tijd en financiële middelen om (intern) opleidingen te volgen. Van volledige MBO- of HBO-opleidingen tot heftruckcertificaten.